CNC maskinering

CNC maskineringsprosess

CNC-maskinering er en produksjonsprosess der forhåndsprogrammert dataprogramvare instruerer bevegelsen av fabrikkverktøy og maskineri. Prosessen kan brukes til å kontrollere en rekke komplekse maskiner, fra kverner og dreiebenker til fresing og overfresere. Ved å bruke CNC-bearbeiding kan tredimensjonale skjæreoppgaver utføres i ett sett med signaler.

CNC-bearbeidingsprosessen er et akronym for "Computer Numerical Control", som er det motsatte av, og erstatter dermed begrensningene for, manuell kontroll, hvor en feltoperatør er pålagt å spørre og veilede gjennom joysticks, knapper og hjul Maskineringsverktøykommando . For tilskuere kan et CNC-system ligne på et vanlig sett med datamaskinkomponenter, men programvareprogrammene og konsollene som brukes i CNC-etterbehandling skiller det fra alle andre former for databehandling.

Hvordan fungerer CNC-maskinering?

Etter aktivering av CNC-systemet blir de nødvendige kuttene programmert inn i programvaren og tilordnet de tilsvarende verktøyene og maskinene, som utfører de tildelte dimensjonsoppgavene som roboter.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept